Felipe González Sánchez

La transformació a digital no és una opció, és una necessitat a la que com empresari/a no pots donar l’esquena, és com diuen “l’efecte social total y global de la digitalització” i per aconseguir-ho, necessites centrar-te en el que t’explicaré a continuació:

 

Les noves tecnologies brinden una sèrie d’avantatges que el fet de no conèixer i utilitzar-les et poden col·locar en una posició marginal respecte a la societat.  Pensa que si  la subsistència de l’empresa depèn d’innovar i evolucionar constantment per no perdre el tren de les ultimes novetats, no transformar-la a digital pot implicar deixar-la exposada a la desaparició.

 

Per això és fonamental:

 

  1. Saber adaptar-te als canvis de forma ràpida, representa trencar amb les barreres que tu mateix tendeixis a col·locar-te degut a factors culturals, d’actitud, de coneixement, generacionals o de seguretat, i acceptar que els has de conèixer i adaptar-los ràpidament és necessari per canviar.

 

En el cas de l’empresa ha de començar per tu com dirigent i responsable que has de liderar un  canvi de mentalitat i implicar al teu equip, sent el primer que ha d’entendre l’obligatorietat de formar i  transmetre  confiança a tots davant els nous reptes i les avantatges que comportaran.

 

  1. Aprenentatge constant per ser digitals: Es tracte de dissenyar una estratègia que et recordi contínuament com a persones i professionals que has de ser perseverant en la posta al dia de conceptes i utilitats que la nova era posa a l’abast i que evolucionen molt ràpidament, com les Xarxes socials, el Big Data, la Intel·ligència Artificial, la Robòtica, la Simulació, Sistemas d’integració vertical i horitzontal de les empreses, el Internet de les coses, la Seguretat informàtica, Cloud Computing, la Fabricació additiva, la Realitat virtual i augmentada, etc.,

 

Per tant has de creure amb el concepte “digital” com un principi d’evolució tant a nivell personal com d’organització per arribar a ser-ho totalment.

 

Si per això o altres temes de gestió empresarial, vols l’assessorament de SECOTbcn, clica aquí